December 29, 2018

Joulu mun kanssa

IMG_0542-2

Heippa pitkästä aikaa! Tänään on ensimmäinen päivä kun kerkeen kunnolla istahtaa alas ja hengähtää ilman mitään suunnitelmia. Tuntuu muuten ihanalta taas olla kotona kaikessa hiljaisuudessa ja vaan maata paikoillaan.

Maanantaina eli jouluaattona mentiin mun äidin luokse yöksi ja oltiin siellä tapaninpäivään asti. Kissat vietiin sinne hoitoon jo edellisenä päivänä, sillä muuten aatto-aamusta olisi tullut ihan liian kiireinen. Tänäkin jouluna, niin aattona, kuin joulupäivänä meillä oli kaksi kyläpaikkaa vierailtavana, joten hengähtää ei paljoa kerennyt niinä päivinä. Tapaninpäivänä otettiin kissat kainaloon ja mentiin kotiin odottamaan illanistujaisten alkamista. Ilta päätyi lähibaariin biljardia pelamaan ja siitä vielä hyvissä ajoin grillin kautta kotiin nukkumaan. Seuraavana aamuna mentiin pulkkamäkeen perheen kanssa ja laskettiin noin tunti romurallia. Vasta kun vaatteet alkoivat olla litimärkiä ja voimat lopussa, niin hipsittiin takaisin mun äidin luokse lämmittelemään. Illalla käytiin vielä perheen kesken keilaamassa ja oon edelleenkin aivan umpisurkea siinä, että ihan hävettää... Eilen mulla olikin työpäivä, joten kotona olin vasta iltapäivällä.

Ajattelin tehdä tämän vuoden joulupostauksesta hieman erilaisen kun aiemmat. Tällä kertaa listasin mun tekemiset kellonaikojen kera aamusta aina nukkumaan menoon saakka. Tätä oli sen verran kiva toteuttaa, joten saatan ehkä ensi vuonna tehdä lisää näitä. Sen näkee sitten. Mutta nyt aloitan pelamaan mun uutta peliä, eli Red Dead Redemption 2:sta ja vaan rentoudun. Huomenna pitäisi vielä yksi työpäivä jaksaa ennen kun taas pääsee nauttimaan pyhistä. Palailen blogin puolelle vuoden vaihdon jälkeen uusin ideoin ja toivottavasti myös uudella ulkoasulla (jos vaan mun koodaustaidot ovat siihen riittävät).

Ihanaa viikonloppua ja kohta vaihtuvaa uutta vuotta 2019!

Joulu mun kanssa

8:00 - Herätys soi. En jää torkuttamaan yhtään, mikä on multa harvinaista, vaan nousen suoraan ylös. Tiedän että aamusta tulee kiireinen, joten ryhdyn heti aaamutoimiin. Puen rennot vaatteet päälle ja teen aamupesut.

8:15 - Katson riisipuuron ohjetta hieman kauhuissani ja mietin, että miksi en vaan olisi voinut tehdä tuttua ja turvallista kaurapuuroa. Rupean kumminkin sitä tekemään kerta tarvikkeet ostin jo siihen ja halusin syödä sitä ensimmäistä kertaa aatto-aamuna (äiti ei koskaan suostunut ruveta sitä tekemään pelkästään mulle). Samalla puuroa tehdessä pakkasin myös lahjat muovisäkkeihin ja aloitin jo meikkaamisen.

9:15 - Riisipuuro vihdoin valmista! Puuro onnistui yli odotusten, eikä edes palanut pohjaan, jota ihmettelen vieläkin. Kerran tosin maito pääsi kiehumaan hieman yli ja sitten lämpö olikin ihan liian matalalla loppu aika, joten valmistuksessa kesti odotettua pidempää. Ensi kerralla ollaan sitten hieman fiksumpia.. :D

IMG_0291-2

9:30 - Kello on jo paljon, joten meikkaan naaman loppuun ja puen aaton vaatteet päälle. Pakkaan nopeasti laukkuun kaikki tarvittavat koko päiväksi ja stressaan vielä, että onhan varmasti kaikki mukana.

9:55 - Ovisummeri soi, joten kyyti on siis saapunut. Seuraavaksi alettiin kantamaan kaikki lahjat ylimmästä kerroksesta alas autolle. Takakontti oli jo täynnä lahjapusseja, joten meidän paketit piti mahtua takapenkille. Saatin ihme ja kumma kaikki mahtumaan, myös ihmiset mukaan lukien, ja matka kohti Mummolaa sai alkaa. Matkalla saatiin ihastella niin kauniita lumisia maisemia ja siitä se joulufiilis vasta nousikin.

10:45 - Perillä Outokummussa. Matka sujui yllättävän nopeasti maisemia ihaillen ja kuvia räpsien. Paikan päällä odotti jo yksi satsi sukulaisia ja tietysti aina yhtä iloinen Kentsu. Istahdettiin alas katsomaan telkkaria ja huilattiin vähäsen.

Joulu mun kanssa-004

11:40 - Puettiin ulkovaatteet päälle ja mentiin pihalle etsimään hyvää kuvauspaikkaa. Paikka löytyi äkkiä ja otettiin siinä muutamat kuvat minusta. Jäin vielä yksin hetkeksi pihalle ottamaan ympäristöstä ja Kentsusta kuvia. Äkkiä sormet olivat jo niin jäässä, että oli pakko siirtyä sisälle lämmittelemään.

12:30 - Ulkona alkoi paistaa aurinko niin nätisti, että halusin käydä ottamassa lisää kuvia. Mies ei suostunut lähteä pihalle uudestaan, vaikka kuinka suostuttelin. Lopulta kuvaajaksi suostui mun sisko, joten lähdettiin pikaisesti ulos, ettei vaan aurinko kerkiä mennä pois. Kerittiin juuri ja juuri ottamaan todella nätit kuvat ja samalla otin vielä lisää maisemakuvia.

13:20 - Vihdoin koitti meidän vuoro päästä syömään. Olikin jo kova nälkä! Kaikki maistui niin taivaalliselta pitkästä aikaa, joten ruokaa tuli mätettyä ihan urakalla. Heti perään oli vielä jälkiruuaksi itsetehtyä mansikkarahkaa, niin että varmasti vatsalaukun jokainen nurkka täyttyi viimestään sen jälkeen.

13:40 - Seuraavaksi olikin vain ruokalepoa ja joulupukin odottelua. Miksi pitkin syödä niin paljon..

IMG_0546-2

14:30 - Vihdoin ja viimein Joulupukki saapui kyläilemään. Porot kuulema jäivät Korvatunturille, kun oli sen verran kylmä sää. Lapset lauloivat pari laulua pukille ja sitten alettiin jakamaan lahjoja. Pukilla oli sen verran kiire lähteä muiden perheiden luokse kylään, joten lahjat jaettiin perheen voimin kaikille. Niitä muuten olikin iso kasa.

15:00 - Huh! Kaikki lahjat saivat omat omistajansa ja lattia täyttyi äkkiä lahjapapereista ja muista roskista. Kaikki näyttivät iloitsevan saamistaan lahjoista ja itsekin ihastelin omaa saalista.

15:15 - Kahvi ja tee odottavat valmiina pöydässä muiden herkkujen kera. Itse join vain kupin teetä ja söin yhden joulutortun.

Joulu mun kanssa-003

15:30 - Kahvittelun jälkeen osa porukasta alkoivat lähteä jo toiseen paikkaa joulua viettämään. Me jäätiin vielä hetkeksi huilaamaan kerrankin kun melu alkoi hälvetä pois. Ihasteltiin saamia lahjoja ja vaan juteltiin mukavia hetki.

16:45 - Pakattin kimpsut ja kampsut mukaan ja lähdettiin ajamaan kohti seuraavaa joulun vietto paikkaa, eli Onkamoa. Silmät meinasivat painua kiinni matkalla pilkkopimeässä ja pieni nälkä alkoi tuntua jo mahassa.

17:45 - Vihdoin perillä! Matka tuntui kestävän ikuisuuden, mutta selvittiin silti. Pitkään ei keritty sohvalla huilia kun...

IMG_0296-2

18:00 - ... oli jo meidän vuoro mennä rantasaunaan. Lämpöä ainakin riitti vähän liiankin paljon ja ovia jouduttiin pitämään auki suurimman osan ajasta kun lauteilla istuttiin. Itse olisin halunnut saunoa vielä vähän pidempään (oon aina ollut joulusaunassa ainakin tunnin), mutta miehelle jo riitti se kuumuus, joten itsekin lähdin samalla suihkuun pesulle.

18:50 -  Taas ei montaa minuuttia keritty istumaan kunnes...

19:00 - ... päästiin uudestaan ruokailemaan. Mulla olikin jo kauhea nälkä, joten ei yhtään haitannut.

Joulu mun kanssa-001

20:00 - Syömisen jälkeen päästiin suoraan jakamaan lahjoja ja pian myös aukaisemaan niitä.

20:25 - Lahjojen avaamisen jälkeen siirryttiin vielä pöydän ääreen istumaan iltaa. Viini maistui niin hyvältä pitkän päivän jälkeen ja join sitä muutaman lasillisen.

21:50 - Päätettiin mennä vielä samana iltana mun äidin luokse yöksi, mutta kotona pitäisi vielä käydä hakemassa lisää tavaroita. Päätettiin siis lähteä vielä hyvissä ajoin ajamaan kohti Joensuun keskustaa.

IMG_0583-2

22:40 - Perillä kotona. Kääk! Kello on jo paljon. Pakkailut suoritan juoksujalkaa, enkä kerkiä jäämään siivoilemaan tekemiäni sotkuja. Lahjat jäivät myös isoon Ikean säkkiin odottamaan purkamista omille paikoilleen.

23:05 - Melkein pysyttiin aikataulussa. Äidin luona kaikki vielä valvoivat, joten istuttiin iltaa vielä hetki ja syötiin iltapalaa.

00:30 - Kello on jo paljon ja kaikkia väsyttää. Vuorotellen käydään pesulla ja siirrytään pikkuhiljaa omiin peteihin nukkumaan. Pitkään ei tarvinnut pyöriä sängyssä, kun uni jo tulikin.

Näin takana on taas yksi ihana joulu lisää! 

Joulu mun kanssa-002

No comments:

Post a comment