December 21, 2018

DIY: Ginger bath bombs

IMG_0042-2

Tässä olisi neljäs ja viimeinen helppotekoinen vinkki, vaikkapa joululahjaksi. Oon jo kerran aiemmin jakanut täällä ohjeen kylpypommien tekoon ja sen voit halutessa lukaista täältä. Elikkä mikäli kaiken näköiset kylvyt, oli se sitten pelkille jaloille tai koko vartalolle, ovat mieluisia, niin varmasti tulet pitämään myös näistä. Kylpypommi siis laitetaan kylpyveteen, jonne se sulaa itsestään. Kylvyn jälkeen on hyvä myös käydä suihkussa pesemässä pommien jämät pois iholta.

Näihin kylpypommeihin tarvitset:

• 3dl Ruokasoodaa
• 1dl Sitruunahappoa
• 3rkl Oliiviöljyä
• 1tl vettä
• 1 pussi kanelia
• 2 pientä pussia joulu teetä
• Karamelli makuainetta

Eli tässäkin ohjeessa kaikki ainekset sekoitetaan keskenään kulhossa. Kannattaa olla sitten vähän varuillaan, kun sekoittaa mukaan veden, sillä se reagoi pikkuisen sitruunahapon kanssa. Kanelilla voi säädellä kylpypommien väriä ja se tuo myös hyvää tuoksua niihin. Makuainetta kannattaa laittaa ihan vaan pieni tippa, sillä se on hyvin voimakkaan tuoksuista.

Valmis seos sitten asetellaan johonkin muotteihin tiiviisti painellen (varsinkin reunat!) ja annetaan niiden kuivua yön yli. Itse tein melkein kaikki näistä piparimuotteihin, paitsi nuo isot piparkakku-ukot tein silikoniseen muottiin. Jos käyttää niitä piparimuotteja, niin kannattaa suosia vähän isoimpia, tai sellaisia, joissa ei ole ohuita kohtia esim. sydän- ja joulukuusi-muotit ovat hyviä tässä. Itselläni ainakin epäonnistui pienet piparkakku-ukot ja tähtien reunat eivät meinanneet pysyä kasassa. Valmiit kylpypommit kannattaa irrottaa melkein heti piparkakkumuoteista ja laittaa kuivumaan sivuun. Jos ne irrottaa vasta niiden kuivuttua, niin on suurempi riski, että ne halkeilevat, etkä pysty niitä enää sen jälkeen korjaamaan. Silikoniseen muottiin tehdyt pommit jätetään kuivumaan siihen, josta ne on helppo ottaa pois.

Seuraavana päivänä, kun kylpypommit ovat kuivuneet kannattaa laittaa ne ilmatiiviiseen purkkiin, jotta kosteus ei pääse niihin, mikäli säilyttää niitä kylppärissä. Nyt vain nauttimaan rentouttavista kylvyistä!

DIY Ginger Bath Bomb IMG_0064-2

No comments:

Post a comment