February 14, 2018

DIY: Bath bombs

IMG_0817-2

Ihanaa ystävänpäivää! Tehtiin eilen kaverin kanssa paljon puhuttuja kylpypommeja ja ajattelin jakaa ohjeen myös teillekin.Vaikka ei kylpyammetta omistaisikaan, niin näistä saa tehtyä vaikka rentouttavan jalkakylvyn pienempään ämpäriin. Ohjetta voi toki itse soveltaa omanlaiseksi erilaisilla elintarvikeväreillä, tee lehdillä tai aromiöljyllä. Muotteina käytettiin kolmea erilaista silikonista jääpalamuottia, joista kuivuneet kylpypommit ovat sitte helppo ottaa pois. Jaettiin ohjeen ainekset puoliksi kahteen eri kulhoon, johon ensimmäiseen laitettiin sinistä ja toiseen punaista elintarvikeväriä. Aromiöljy oli tällä kertaa vaniljan tuoksuista.

DIY Bathbombs-002
Tarvitset: (ohjeesta valmistuu noin 30 pientä kylpypommia.)

 3 dl Ruokasoodaa (noin kolme pientä purkkia)
 1 dl Sitruunahappoa
 3rkl Oliiviöljyä
( 1 tl vettä. Myö tehtiin nämä ilman vettä, jolloin muotit kannattaa laittaa ihan täyteen, sillä massa ei silloin turpoa ollenkaan.)

Yhteen jaettuun massaan:

 1 tl Aromiöljyä
 2 tl tee lehtiä
 Elintarvikeväriä

Elikkä sekoita ruokasooda ja sitruunahappo keskenään. Lisää joukkoon oliiviöljy (, sekä vesi). Jaa massa kahteen osaan ja lisää aromiöljy, tee lehdet ja halutessasi elintarvikeväriä. Sekoita ainekset kunnolla keskenään mahdollisemman jauhoiseksi. Painele valmis massa tiiviisti muotteihin ja anna kuivua. Itse annoin niiden kuivua varan vuoksi yön yli. Irrota valmiit palat muoteista ja laita ne säilöön kuivaan paikkaan.

Nyt eikun vaan nauttimaan rentouttavista kylpyhetkistä! 

IMG_0833-2 DIY Bathbombs-001

2 comments:

  1. Oi vitsi miten kiva idea! Mä en oo tajunnut että näitä voi tehdä itsekin! :D Noi on kyllä tosi kauniita! :)

    https://taruanuelina.blogspot.fi/

    ReplyDelete