February 18, 2018

Pizza night

IMG_0795-2

Ai että tehtiin ihan huippua pizzaa tässä yksi ilta! En ole rehellisesti koskaan syönyt yhtä hyvää edes ravintolassa. Viimeksi meidän pizza epäonnistui lähinnä taikinan takia, joten kannatti tuijottaa kokkaus videoita ja soveltaa niistä omanlainen taikina. Tämä taikina siis tehdään jääkaappiin päivää ennen itse pizzan kasaamista. Pohjasta tulee näin ihanan muhkea ja mehevä.

Pizza night

Pohjaan tarvitset: (taikinasta tulee yksi iso pizza)

 6 dl Vehnäjauhoja
 2,5 dl Vettä (40 asteista)
 2 tl sokeria
 2 rkl Oliiviöljyä
 1/2 tl Suolaa
 2 tl Hiivaa

1. Ensin sekoita keskenään vesi, hiiva, sokeri ja suola. Hiljalleen pistä noin puolet jauhoista koko ajan sekoittaen ja lisää oliiviöljy sekaan. Lisää myös loput jauhot vähitellen koko ajan sekoittaen. Laita pyöreäksi muotoiltu taikina öljyttyyn kulhoon ja vuoraa se hyvin. Itse käytin tässä elmukelmua. Anna taikina olla jääkaapissa 24 tuntia.

2. Ota taikina jääkaapista huoneen lämpöön noin 30 min ennen sen käsittelyä. Käsin painele taikinaa litteäksi ja muotoile se haluamasi tavalla. Voit käyttää tässä myös kaulinta apuna. Jätä pohja kumminkin noin 1 cm paksuiseksi.

3. Laita pizzaan täytteet. Myö laitettiin valkosipuli tomaattimurskaa, tonnikalaa, kinkkua, pekonia, punasipulia, juustoraastetta ja paistamisen jälkeen oreganoa. Paista pizza 225 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Ja nyt vaan nauttimaan! :)

Pizza night-001 IMG_0791-2

No comments:

Post a comment