September 08, 2018

Tutuissa maisemissa

IMG_6845-2

Monelle suomalaiselle nämä maisemat saattavat olla jo ennestään tutut, kuten myös itsellenikin. Olen pari kertaa vieraillut Kolilla, niin talvenakin, kuin kesä aikaan ja joka kerta nämä maisemat saavat suun loksahtamaan auki. Tosin viime talvena täällä vieraillessa oli niin sumuista, että maisemat jäivät kokonaan peittoon, eikä näköalapaikalle saanut edes mennä, kun oli niin loskainen sää. Muina kertoina joko kamera ei ole ollut mukana (ja puhelin on jäätynyt pakkaseen), tai olen ollut sen verran nuori, että kuvaaminen ei vielä silloin kiinnostanut.
Lähdettiin siis eilen koittamaan parempaa onnea sään suhteen ja onnistuttiin siinä aika hyvin. Vaikka sää olikin aika kolea yläilmoissa auringonpaisteesta huolimatta, niin ei se meidän menoa haitannut. Saatin olla kielekkeellä rauhassa ilman muita turisteja ja muutama tunti vierähti räpsiessä pelkästään kuvia. Vasta viimeisiä kuvia ottaessa alkoi jo sormet olla niin kohmeessa, että teki mieli lähteä sisälle lämmittelemään. Laskeuduttiin jyrkät portaat takaisin alas ja käppäiltiin hotellin ravintolaan juomaan kuumat juomat ennen paluumatkaa.
Nämä maisemat saivat mun Norjan reissukuumeen vaan kasvamaan, enkä malta odottaa jo ensi kesää, jolloin mietittiin lähteä tien päälle ainakin viikoksi kiertelemään pitkin Lofootteja. Mutta kesään on vielä pitkä aika ja kaikkea voi keritä tässä välissä tapahtua, joten saan vielä ainakin tyytyä Suomen maisemiin, jotka eivät muuten ole yhtään hullummat.
Näihin tunnelmiin toivotan teille oikein hyvää lauantai-iltaa!

Autumn in Koli-003 IMG_6718-2 Autumn in Koli-002 IMG_6825-2 Autumn in Koli-001 IMG_6882-2

Takki Pull & Pear - Neule Bikbok - Hame Primark - Kengät Timberland

4 comments:

  1. Niin kauniit kuvat! <3 En ole koskaan käynyt Kolilla, mutta maisema on kyllä monista kuvista tuttu. :D

    ReplyDelete
  2. Siis WAU nää kuvat on ihan sairaan upeita! *_*

    suvimyllymaki.com

    ReplyDelete