August 19, 2020

ROAD TRIP: SAVONLINNA

IMG_2903

Tässä toinen osa meidän road trip -reissusta ympäri Suomea. Tällä kertaa esittelyssä on vain yksi kaupunki, joka on Savonlinna. Vietettiin meidän ensimmäinen yö siellä ja itseasiassa käytiin vielä uudestaankin paluumatkalla pyörähtämässä, kun viimeksi ei keretty sisälle Olavinlinnaan. Siinä taas yksi kaupunki, johon ihastuin ihan kertaheitolla. Isona tekijänä mikä hurmasi tuossa kaupungissa on mikäs muukaan kuin se Olavinlinna, jota olisin voinut jäädä tuijottelemaan vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Mikäli reissun eka osa kiinnostaa (esittelyssä Kitee, Parikkala ja Punkaharju), niin se löytyy täältä.

SAVONLINNA

Olavinlinna - Ai että miten tykkään kaikista vanhoista rakennuksista! Tämä 1400-luvulla rakennettu linna on jo ulkoapäin niin upean näköinen, että huh huh. Linna toimii nykyisin museona, jonka sisältä löytyy myös ravintola ja museokauppa. 

Kauppatorin ranta - Tuolla kannattaa ehdottomasti käydä käppäilemässä ja sitä pitkin pääsee myös Olavinlinnalle. Kieltämättä tuli pienet Napoli vibat tuosta paikasta. Matkalla linnalle tulee myös vastaan kauniita vanhoja puutaloja ja symppisputiikkeja. 

Linnakrouvi - Tässä ravintolassa oli kaikki kohdallaan. Ruoka hyvää, hinnat kohtuulliset, ylhäältä kauniit näkymät suoraan Olavinlinnalle ja asiantunteva henkilökunta. Itse valikoin ruuaksi kuuluisia muikkuja kerta Savonlinnassa oltiin ja hyvää muuten olikin!

Bistro Waahto - Itse käytiin tuossa vaan drinkeillä, mutta myös ruokaakin tuolta olisi saanut (tosin hinnat olivat vähän korkealla). Ravintolan sijainti on aivan kauppatorin rannalla, jonka terassilta on kauniit näkymät järvelle. 

Vuohimäen leirintäalue - Karavaani eli auto parkkeerattiin tuonne pientä maksua vastaan. Maksuun sisältyi myös aamusauna ja tietysti suihku-,wc- ja keittiötilat. Aluksi ajatus autossa nukkumisesta kauhistutti, mutta alue olikin ihanan rauhallinen ja kaikki toimi moitteettomasti. Myöskin keskusta oli vaan muutaman kilsan päässä ja abc löytyi ihan melkein leirintäalueen vierestä.

Muuta - Iso suositus muuten abc:n aamupalavalikoimalla, jota ei myöskään ole hinnalla pilattu! Myö käytiin Abc Savonlinnassa juurikin aamiaisella (ja lataamassa puhelimen akkuja täyteen xD) ja sen terassilta avautui myös kauniit maisemat järvelle päin.
Savonlinna-003 Savonlinna IMG_3445 Savonlinna-005 Savonlinna-004 IMG_2929 Savonlinna-002 Savonlinna-001

No comments:

Post a Comment