August 22, 2020

ROAD TRIP: PORVOO

IMG_3352

Tässäpä olisi neljäs ja viimeinen road trip -reissupostaus! Jatkettiin siis matkaa Mikkelistä ensin Kouvolaan lainakämppään, jonne viskattiin suurin osa tavaroista. Siitä matka jatkui vielä Porvooseen, jossa vietettiin loppupäivä kierrellen ja ihastellen paikkoja. Yöksi tultiin takaisin Kouvolaan, jossa vain saunottiin ja mentiin suoraan nukkumaan. Aamulla alkoi sitten pitkä kotiinpaluumatka muutaman pysähdyksen kera. Aiemmat postaukset löytyy täältä (Kitee, Parikkala & Punkaharju), täältä (Savonlinna) ja täältä (Mikkeli).

PORVOO

Vanha Porvoo - Ihastuin Porvooseen ihan täysin ja voisin jopa harkita sinne muuttamista, mikäli vain sinne saisi hyvät junayhteydet tehtyä. Porvoo on niin kaunis kaupunki vanhoineen puutaloineen ja varsinkin vanhan Porvoon alue vei mun sydämen mennessään, vaikka olikin aika turistirysä ja oletettua pienempi. Ajattelin alueen olevan jotenkin suurempi, kun sitä kumminkin ollaan hehkutettu niin paljon, mutta todellisuus onkin vaan pari hassua katua vanhoja rakennuksia ja siinä se. Useampi tunti siellä toki vierähtää nopeasti ja siinä ajassa kerkiää koluta kaikki putiikit läpi ja kiertää kadut useampaan kertaan.

Cellar Cafe & Wine Bar - Oltiin perillä Porvoossa lähemmäksi neljän aikaan, joten päätettiin ihan alkajaiseksi käydä välipalalla jossain. Tuo pieni kahvila-baari houkutti meitä sijaintinsa takia, joka oli aivan Porvoonjoen varrella. Tarjoilu oli kellarikerroksessa, josta sai juomista ja pientä purtavaa. Kaiken kaikkiaan todella ihana paikka!

Vanhan Porvoon jäätelötehdas - Noiden jäätelöä ei olla turhaan hehkutettu. En ole oikeasti eläessäni maistanut yhtä hyvää jätskiä kun mitä tuolla sain. Mauksi valitsin mustikan ja appelsiinisorbetin, jotka olivat ihan taivaallisia! Ainut huono puoli oli vaan, että jätskiä myytiin pienessä kojussa, joten voitte vaan kuvitella sen jonon pituuden varsinkin hellesäällä. 

Zum Beispiel - Olin valinnut meille ravintolan jo etukäteen suosituksien ja menun perusteella eikä jouduttu pettymään. Itseäni ainoat asiat jotka harmitti olivat kun jouduttiin odottamaan ruokaa lähemmäksi tunti ja se kun poikaystäväni valitsi paremman annoksen (ei sillä että mun annoksessa olisi mitään vikaa ollut. Tykkään vaan pastasta yli kaiken.). Voin siis lämpimästi suositella ravintolaa. jos tuolla päin liikutte!

Muuta - Vinkki vitosena suosittelen olemaan ajoissa liikenteessä, jos haluaa kiertää kaikki putiikit läpi, sillä monet liikkeet menevät kiinni jo neljän aikaan. Jäi harmittamaan, kun juuri ne joissa olisin halunnut käydä oli kerennyt mennä jo kiinni.
Porvoo-001 Porvoo-003 IMG_3330 Porvoo Porvoo-002 IMG_3312 Porvoo-004

No comments:

Post a Comment