August 21, 2020

ROAD TRIP: MIKKELI

IMG_3176

Kolmas osa meidän road trip -reissusta tulee tässä! Nyt olisi vuorossa esittelyä Mikkelistä, jossa yövyttiin meidän toinen ja viimeinen yö autossa. Suurin osa ajasta tosin vietettiin Visulahdessa, mutta käytiin tekemässä myös illallisreissu Mikkelin keskustaan. Mikäli aiemmat reissupostaukset kiinnostavat myös, niin ensimmäinen (Kitee, Parikkala ja Punkaharju) löytyy täältä ja toinen (Savonlinna) täältä

MIKKELI

Tertin Kartano - Tuonne on niin pakko päästä joskus yöksi! Aivan upea tila täynnä nähtävää ja koettavaa. Tuon vaaleanpunaisen kartanon lisäksi, joka toimii ainakin ravintolana, tontilla on myös hotelli, kahvila, herkkupuoti, muotikauppa ja monta puutarhaa, joissa saa vapaasti kierrellä. Myö käytiin tekemässä tuolla vaan nopea reissu ennen aamupalalle lähtöä, joten kerittiin vaan ihastella pintapuolisesti tontin pihapiiriä, sekä kiertää putiikit läpi, joista itse en lähtenyt tyhjin käsin. Matkamuistoksi lähti mukaan Tertin kuuluisaa ruusunterälehti kuohuvaa ja teetä. 

Visulahti - Viime käynnistä olikin kulunut jo useita vuosia. Oli niin ihanaa päästä muistelemaan taas lapsuusaikoja, vaikka toki paljon uuttakin oli vesipuistoon tullut. Päivä hurahti tuolla aivan liian nopeasti, eikä sieltä olisi malttanut lähteä pois. Vaikka vesipuisto onkin suunnattu lähinnä lapsille, niin myö ollaan elävä esimerkki siitä että myös aikuiset viihtyvät siellä vallan mainiosti. Vesipuiston lisäksi rannekkeen hintaan kuuluu myös vahakabinetti ja sisäleikkipuisto (joka oli ikävä kyllä vain pienille lapsille tarkoitettu). 

Visulahden leirintäalue - Valittiin meille parkiksi vielä kunnon maisemapaikka järven rannalta, josta ihasteltiin illalla auringonlaskua takakontista käsin. Alueella oli oikein siistit wc-, suiku- ja keittiötilat, joita sai majoittuvat vapaasti käyttää, sekä myös aamusauna kuului hintaan. Alueelta löytyi myös ravintola, kahvila ja baari. Vastaanotosta sai myös pihapeleihin otettua tarvikkeita esim. myö päätettiin testata Visulahden minigolfrata. Hinta tuolle kaikelle ei ollut todellakaan paha siihen nähden mitä kaikkea alueella sai tehdä ja kokea velotuksetta!

Vino - Mulla oli vain yksi kriteeri päivän ruokapaikaksi ja se oli italialainen. Alkuperäinen suunnitelmana oli ottaa pasta-annos, mutta oltiin katsottu vahingossa vanhaa listaa, eikä haluamaani annosta ollut enää valikoimassa. Viimeisetkin harmituksen muruset katosivat siinä vaiheessa, kun eteeni tuli niin herkullisen näköinen ja etenkin makuinen margherita pizza. Todella kiva ravintola, jos italialaista tekee mieli. Iso suositus siis!
Mikkeli Mikkeli-001 IMG_3083 Mikkeli-003 IMG_3207 Mikkeli-004 IMG_3189 Mikkeli-005

No comments:

Post a Comment