August 18, 2020

ROAD TRIP: KITEE, PARIKKALA & PUNKAHARJU

IMG_2797

Huh heijaa, vihdoin sain kaikki reissun tuhat kuvaa käytyä läpi, joten tässä tulee ensimmäinen osa meidän road trip reissusta Etelä- ja Itä-Suomessa. Oltiin siis tien päällä yhteensä neljä päivää, joista kaksi yötä nukuttiin autossa leirintäalueilla ja yksi lainakämpässä. Siinä jo tuli säästettyä pitkä penni, kun ei tarvinnut maksaa majoituksista kymmeniä tai jopa satoja euroja. Mutta nyt tässä on kolme kaupunkia, joissa käytiin tekemässä päiväreissut.

KITEE

Kitee Zoo - Tämä oli meidän reissun ensimmäinen pysäkki aivan valtatie 6 varrella. Paikka on Suomen neljänneksi suurin eläinpuisto ja sieltä löytyy 50 eri eläinlajia joihin tutustua. Puiston vieressä on myös hotelli, ravintola, kauppa, kylpylä jne. joten tekemistä ja nähtävää riittäisi varmasti myös pidemmäksi aikaa.
Kitee, Punkaharju & Parikkala-002 Kitee, Punkaharju & Parikkala-003 IMG_2753 Kitee, Punkaharju & Parikkala-004 Kitee, Punkaharju & Parikkala-005
PARIKKALA

Parikkalan patsaspuisto - Tämäkin paikka sijaitsee aivan valtatie 6 varrella, jossa käytiin itseasiassa paluumatkalla kotiin. Pääsymaksun voi maksaa jos haluaa tukea puiston toimintaa. Puistossa on yli 500 erilaista patsasta, kuvankaunis puutarha, sekä putiikki josta ostaa matkamuistoja. Puiston vierestä löytyy myös kahvila, josta sai niin lämpimiä ruokia kuin pientä purtavaa.
Kitee, Punkaharju & Parikkala-001
IMG_3422

PUNKAHARJU

Punkaharjun maisemareitti - Eli toisin sanoen Harjutie (Savonlinnantien vieressä), joka kannattaa ehdottomasti ajaa läpi, jos haluaa nauttia upeista maisemista ja vaikka pysähtyä levähdyspaikalle. Matkalla näkyi myös kivoja luontopolkuja, jos reippailu järvimaisemissa kiinnostaa. Mikäli vain jos on Savonlinnaan päin menoa, niin pistäkäähän tuo vaihtoehtoinen reitti mieleen.

Hotelli Punkaharju - Harjutien lopusta kääntyy tie tuonne upealle vaaleanpunaiselle hotellille. Hotellin lisäksi tuolla on myös ravintola, museoravintola, puoti (josta myö napattiin kahvit mukaan), saunatilat jne. Itse hotelli on jo ehdottomasti näkemisen arvoinen, vaikka ei yöksi jäisikään!
Kitee, Punkaharju & Parikkala

No comments:

Post a Comment