February 12, 2020

SUOSIKKI & INHOKKI PELIT

IMG_8570-2

Vihdoin ja viimein ajattelin tulla tänne kirjoittelemaan hieman normaalia poikkeavasta aiheesta, joka on ollut mulla mielen päällä jo pitkään. Videopelit ovat olleet osa mun elämää jo viisi vuotiaasta lähtien, kun saatiin meille Nintendo NES- konsoli. Sen jälkeen tulivat Playstation 1 ja 2 ja jossain vaiheessa mulla oli myös Wii konsoli. Tällä hetkellä käytössä ovat Ps3, Ps4 ja pöytätietokone oikeastaan pelkästään The Sims 3 peliä varten, joka on jo vanha tuttu. Eli melkein koko elämäni ajan olen viihdyttänyt itseäni videopeleillä ja todennäköisesti tulen olemaan vielä vanhana mummona peliohjain kädessä ammuskelemassa pahiksia. Pelaaminen on vain parasta aivot narikkaan viihdettä, johon uppoutuu oikein kunnolla, vielä paremmin kuin leffoihin, kun itse joutuu keskittymään muuhunkin kuin juoneen. Haluan jakaa tännekin mun aivan lempparipelit, joita olen pelannut läpi ainakin kerran tai jopa useamminkin. Niitä pelejä suosittelen ihan kaikille, niin pojille, kuin tytöille, sillä muuten en niitä täällä hehkuttaisi. Loppuun puolestaan jaan vielä vinkit peleistä, joista en niinkään tykännyt.

Toivottavasti vinkeistä on jotain apua ja ihania pelihetkiä kaikille pelaajille!

Finally this is happening. I'm going to talk about a little different subject than usual which I have wanted to do for years. So you may know that video games has been part of my life ever since I was about five years old. My very first console was Nintendo NES and after that came all the rest (Ps1 and 2 and Wii). Now I have Ps3 and 4 in use and also gaming computer for The Sims 3 game which I  still love. So basically my whole life I've been playing games and I can see myself as a grandma and still kicking some bad guys asses. Gaming is just the best way to relax and you really forget everything else when you are focusing in the story and not dying. I want to share here my all time favorite games which I have played through at least once if not more. Those games I recommend to everyone to try no matter if you are a boy or a girl. I also shared my least favorites at the end of the post.

I hope you find these tips useful and I wish to all of you gamers out there lovely gaming experiences!

Suosikki & inhokki peli-001

SUOSIKKI PELIT / FAVORITE GAMES

The Last Of Us

Tässä yksi peli, jonka ostamista mietin pitkään. En ollut koskaan aiemmin pelannut peliä, jossa on zombeja ja kieltämättä ajatus niistä hieman kauhistutti. Onneksi päätin silti pistää tuon ostoskoriin, sillä tuo on heittämällä yksi parhaimmista peleistä jonka olen koskaan pelannut! Kaikki tuossa pelissä sujui mutkattomasti, niin pelaaminen, kuin juoni, joka muuten koukuttaa hetkessä. Tuosta on tulossa toinenkin osa toukokuussa, enkä kyllä malttaisi odottaa sinne asti! Aivan mahtava peli, eikä tuota olla turhaan kehuttu!

Pelialustat: Ps3 ja 4

Lajityyppi: Toiminta-kauhu

Peliaika: Noin 4 päivää

Voisinko pelata uudelleen: Kyllä ja olenkin monta kertaa!

 5/5

Assassin's Creed Origins

AC- sarjan pelit ovat mulle vanhoja tuttuja ja oikeastaan vain yksi tuon sarjan peleistä on sellainen, josta en tykännyt yhtään. Tämä se ei kuitenkaan ole, sillä heti kun tuota ruvettiin mainostamaan, niin tiesin, että tästä tulee muuten yksi mun lempparipeleistä. Mikäli vain pyramidit, Kleopatra ja muut muinaisen Egyptin ihmeet kiinnostavat, niin voin taata, että tulet pitämään tästä. Niin kuin kaikissa muissakin AC peleissä, sulla on iso avoin maailma, jossa seikkailla ja suorittaa tarina- sekä sivutehtäviä. Itse kyllä heti ryntäsin seikkailemaan pyramideille ja se vasta olikin siistiä! Hevosen lisäksi sait myös valita kamelin kulkupeliksi, jota käytin kaikkein eniten (vaikka se olikin hitaampi). Näissä peleissä mua kiehtoo juurikin historia, miltä tutut kaupungit ovat saattaneet ennen näyttää ja monipuolisuus tehdä juuri sitä miltä itsestään tuntuu.

Pelialustat: Ps4, Windows ja Xbox One

Lajityyppi: Toimintaseikkailu (avoin maailma)

Peliaika: Noin viikko (tarina + sivutehtävät)

Voisinko pelata uudelleen: Kyllä!

 5/5

Suosikki & inhokki peli-003

Star Wars Jedi Fallen Order

Tämä peli oli juuri sellainen kuin odotinkin ja näin Star Wars fanina tämän lopetus, joka sai miut kiljahtelemaan kuin pikkutyttö, kruunasi koko pelin. Juoni oli hyvin mukaansa tempaava, eikä pelaamista olisi malttanut lopettaa millään. Planeettoja oli useampi, joissa seikkailla ja tekemistä riitti myös itse tarinan päättymisen jälkeen. Ainoat miinus puolet tässä pelissä olivat sen bugit, joiden takia pelin joutui käynnistää uudelleen ja joskus se ei ollut tallentanut oikeaan kohtaan. Muuten peli on erittäin viihdyttävä ja sai mulla paikkansa yhtenä suosikki peleinä.

Pelialustat: Ps4, Windows ja Xbox One

Lajityyppi: Toimintaseikkailu

Peliaika: Noin 3 päivää

Voisinko pelata uudelleen: Kyllä!

 4/5

Suosikki & inhokki peli

Far Cry 4

Tässä yksi pelisarja, jonka jatko-osia odotan aina niin innolla! Tutustuin tähän sarjaan täysin sattumalta, kun halusin vain uuden pelin kokeiltavaksi. Se oli menoa sitten, sillä tässä sarjassa yhdistyy kaikki elementit, joista tykkään peleissä. Mielenkiintoinen juoni, sulava pelaaminen, avoin maailma, paljon sivutehtäviä, räjähdyksellistä ja eeppistä toimintaa. Mitä muuta siis peliltä voikaan enää toivoa? Tämän parissa viettää aivan helposti viikon, vaikka itse tarina olisi jo pelattu. Muistan ton pelin kartan kuin omat taskuni, sillä niin monesti olen tuon tykittänyt läpi, enkä vieläkään ole siihen kyllästynyt. Aivan parasta aivot narikkaan viihdettä!

Pelialustat: Ps3, Ps4, Windows, Xbox 360, Xbox One

Lajityyppi: Toimintaseikkailu (avoin maailma)

Peliaika: Noin viikko (tarina + sivutehtävät)

Voisinko pelata uudelleen: Kyllä ja olenkin monta kertaa!

 5/5

Uncharted 2 Among Thieves

Tämä on SE peli, joka sai miut alunperin innostumaan toiminta genrestä ja näin jälkikäteen miettien en olisi voinut valita paremmin mun ensimmäistä toimintapeliä. Noin yksitoista vuotta sitten tämän pelin mainos pyöri telkkarissa joulun aikaan ja sanoin silloin vanhemmilleni, että tuon haluan joululahjaksi. Jos tykkäät Indiana Jones ja muista aarteenmetsästys leffoista, niin tämä pelisarja on takuuvarmasti sun makuun. Kaiken toiminnan ja ammuskelun lisäksi saat myös ratkoa pulmia ja etsiä johtolankoja, jotta pääset askelta lähemmäksi kohti muinaista aarretta ja historiallisia mysteerejä. Tästä pelistä ja koko pelisarjasta ei ole mitään huonoa sanottavaa ja tämän parissa viihtyy aivan varmasti ainakin kerran jos ei useammankin niin kuin minä. Aivan kuin katsoisi jotain jännittävää leffaa, mutta saat itsekin osallistua toimintaan!

Pelialustat: Ps3 ja 4

Lajityyppi: Toimintaseikkailu

Peliaika: Noin 3 päivää

Voisinko pelata uudelleen: Kyllä ja olenkin monta kertaa!

 5/5

Suosikki & inhokki peli-006

INHOKKI PELIT / LEAST FAVORITE GAMES

Assassin's Creed Black Flag 

Tämä peli oli aika pettymys mulle, sillä kaikki muut sarjan edeltäjät olivat hyviä ja ne pelasi läpi mielellään. Tässä mun pelaaminen tyssäsi ensimmäisen kerran tehtävään, jossa oli jokin bugi, joka teki pelaamisesta todella haastavan. Toisen ja viimeisen kerran menetin hermoni laivojen välisessä kamppailussa, sillä kuolin ihan pienimmästäkin iskusta, eikä merellä seilaaminen ole mun lemppari puuhaa AC peleissä. Olisin muuten varmasti tykännyt pelistä, mutta tuollaisten pelin mokien takia mun innostus lopahti tuohon nopeasti. Juoni (mitä nyt kerkisin pelata) oli hyvä, maisemat upeat ja merirosvona pelaaminen oli kiehtovaa. Myöskin avoin maailma Karibian merellä olisi ollut hieno kokemus tutkia läpi, mutta niin mun kohdalla ei valitettavasti käynyt. 

Pelialustat: Ps3, Ps4, Windows, Xbox 360, Xbox One ja Wii U

Lajityyppi: Toimintaseikkailu (avoin maailma)

Peliaika: En ole pelannut läpi.

Voisinko pelata uudelleen: En ole pelannut läpi.

 1/5

Middle Earth Shadow of Mordor

En tiedä oikein mistä edes aloittaisin... Mitään hyvää tästä pelistä en keksi, kuin ehkä vain sen, että TSH ja Hobitti faneille tämän avoin maailma olisi ollut siisti koluta läpi. Juoneen en sen koommin kerinnyt perehtyä, kun jo itse pelaaminen oli aivan surkeasti tehty. Jos tässä pelissä olisi halunnut pärjätä, niin aika monta näppäin yhdistelmää olisi saanut laittaa muistiin ja kertaakaan ei olisi saanut kuolla. Pelasin vielä helpoimmalla tasolla ja silti tuosta pelistä oli kehitetty aivan liian haastava. Kuolin varmaan miljoona kertaa pelaamisen aikana ja örkit vain voimistuivat siitä mitä enemmän joutui aloittaa uudelleen. Mun innostus lopahti tähän peliin hyvin nopeasti, enkä aio enää koskaan yrittää pelata tuota loppuun.

Pelialustat: Ps3, Ps4, Windows, Xbox 360 ja Xbox One

Lajityyppi: Toimintaroolipeli (avoin maailma)

Peliaika: En ole pelannut läpi.

Voisinko pelata uudelleen: En ole pelannut läpi.

 1/5

Suosikki & inhokki peli-005

Battlefield Hardline

Tämän pelin ostin pelkästään trailerin perusteella, joka oli näköjään todella hyvin tehty, sillä itse pelaaminen ei ollut kovin kummoista ja se oli ohi naurettavan nopeasti. Pelasin tuon läpi vain muutamassa tunnissa, joka oli aikamoinen pettymys. En muista pelistä kauheasti mitään ja se on vain huono asia, mutta se kyllä on jäänyt mieleen, että tämä oli hämmentävästi sekoitus avointa maailmaa ja niin sanotusti "tarina peliä". Juoni ei selvästikään ollut mikään päätähuimaava, sillä en muista siitä oikeastaan mitään. Itse pelaaminen oli ihan ok, mutta itseäni ainakin ärsytti pelata poliisilla, jolloin pahiksia ei saanut vaan suoraan ampua (lol), vaan niitä piti yrittää myös pidättää.

Pelialustat: Ps3, Ps4, Windows, Xbox 360 ja Xbox One

Lajityyppi: Toiminta

Peliaika: Alle 1 päivä

Voisinko pelata uudelleen: En.

 2/5

Red Dead Redemption II

Tämä peli yllätti miut totaalisesti, mutta ei hyvässä mielessä. Olin aivan varma, että tulisin tykkäämään tästä pelistä, sillä niin paljon kaikki olivat sitä kehuneet. Mikään aivan surkea tämä ei ole, vaan oikea sana kuvailemaan tätä on TYLSÄ. Itse tykkään pelata pelejä, joissa on jokin hyvä koukuttava juoni, joka vaan vie mukanaan. Olen pelannut tuota melkein viikon ajan odottaen, että milloin alkaa tapahtumaan jotain jännittävää, mutta vieläkään sitä ei ole tapahtunut. En tiedä miten pitkään tuota tulisi pelata, että juoni lähtisi kunnolla liikkeelle (vai lähteekö se edes ollenkaan), mutta mulle ainakin peli käy nopeasti tylsäksi, kun ainoa juoni pelissä on vaan varastaa ihmisiltä rahaa ja ryöstää junia. Muuten tykkään itse pelaamisesta ja villin lännen avoimessa maailmassa on mielenkiintoista seikkailla. Yritän vielä kokeilla jaksaa pelata tämän läpi, mutta saa nähdä riittääkö mielenkiinto sinne asti.

Pelialustat: Ps4, Windows ja Xbox One

Lajityyppi: Toimintaseikkailu (avoin maailma)

Peliaika: En ole pelannut läpi.

Voisinko pelata uudelleen: En ole pelannut läpi.

 3/5

No comments:

Post a Comment