August 15, 2019

10X SYYTÄ ODOTTAA SYKSYÄ

IMG_5833-2

En ole varmaan ainoa, joka ei halua kesän vielä loppuvan, varsinkin kun tuntuu, että se ei koskaan alkanutkaan. Syksy alkaa pikkuhiljaa jo näkyä katukuvassa, joten pian saadaan heittää hyvästit kesämekoille ja toivottaa tervetulleeksi paksummat vaatteet. Tässä parvekkeella istuessani viltin alla huomaa jo puiden lehtien vaihtaneen väriä ja jotkut ovat jo tippuneet maahan. Koulutkin ovat alkaneet ja kesälomat ovat jo takanapäin. Itselläni tosin "loma" vieläkin jatkuu, mutta jos kaikki menee hyvin, niin syyskuun lopussa on munkin aika palata takaisin arkeen, eli työelämään. Pakko myöntää, että kunnon arkea ja etenkin palkkapäivää onkin ollut jo ikävä. On myös muitakin asioita, joita odotan erityisesti syksyssä ja päätin jakaa ne myös tänne. Näitä ei tarvinnut pitkään miettiä, sillä olen niin henkeen ja vereen syksy-ihminen. Tässä kymmenen asiaa, jotka saavat mun mielen korkealle tähän aikaan vuodesta!

I guess that I'm not the only one who wishes that summer would last a little bit longer since it feels like it never really started. Fall is slowly starting to show up and soon we can say good bye to summer dresses and welcome more warmer clothes. Here sitting on the balcony under a blanket I can already see nature changing color. Schools are already started and summer holidays are now behind us. For me though my "holiday" will last a little bit longer but if everything goes well I'll be at work at the end of September. I have to admit I've been missing working and especially the pay day. There is also another thing that I'm waiting for from autumn and I decided to share them here. I didn't have to think long what I'm going to write because I'm a huge autumn lover. Here is my ten things that makes me smile during this time of the year!

IMG_5850-2

1. Syysmuoti! Josta tykkään ehkä kaikkein eniten muihin vuodenaikoihin verrattuna. Niin ihanaa päästä taas kääriytymään paksuun neuleeseen ja kaulahuiveihin. Vielä pitäisi metsästää itselleni beige villakangastakki kylmeneviä päiviä varten, niin mun syysvaatekaappi olisi kunnossa.

2. Kuuma kaakao! Join itseasiassa eilen illalla ensimmäisen kupillisen piiitkään aikaan.

3. Kynttilät! Näistäkin sain jo eilen ensimakua syksyä ja talvea varten. Varsinkin tuoksukynttilät ovat ihan parhaita, joista mun lemppari tuoksu on kaneli ja kurpitsa (jota ei enää tunnu löytyvän mistään...)

4. Pataruuat! Ai että onkin ollut jo ikävä Moskovan lihapataa. Sitä voisi tehdäkin tässä lähipäivinä, kun punaviiniäkin löytyy vielä.

5. Ruska! Parasta syksyssä on kun lehdet alkavat pikkuhiljaa vaihtaa väriä, jolloin luonto näyttää parasta puoltaan.

1. Fall fashion! Which I like maybe the most. I can't wait to wrap around warm knit and scarves. Only thing that is still missing from my wardrobe is camel wool coat. 
2. Hot chocolate! I actually drank the first cup for a long time at yesterday evening.
3. Candles! I already started my candle season yesterday evening. Especially scented candles cinnamon and pumpkin are my favorites.
4. Casseroles! Oh how I've been missing the Moscow meat casserole. We could actually do it some day since we still have some red wine left.
5. Fall colors! The best part of autumn is when nature is starting to change their colors and everything looks even more pretty.

Laiturilla-001

6. Kurpitsa kausi! Odotan jo innolla, että pääsen tekemään uudestaan kurpitsapiirakkaa. Siitä tuli kertaheitolla mun lemppari leivos. Myös itse kurpitsasta saa kivan koristeen, jos sen kaapii varoen. Itse vielä kaiversin kurpitsan kylkeen kissan naaman ja laitoin led-kynttilän sen sisälle, niin siitä tuli nätti koriste.

7. Sateiset illat! Niin hassulta kuin se kuulostaakin, niin mulla onkin ollut jo ikävä taustalla pauhaavaa sadetta. Tosin sade ei ole silloin kivaa, kun pitäisi lähteä käymään ulkona...

8. Halloween! Mun toiseksi lemppari juhla heti joulun jälkeen. Täytyy tänäkin vuonna järjestää halloween kekkerit, jos ei sitten omassa kodissa, niin ainakin äidin luona. Tänä vuonna haluisin vain panostaa vielä enemmän mun asuun.

9. Tunnelmavalot! Harvemmin kesän aikaan tulee näille käyttöä, mutta nyt kun illat alkavat koko ajan pimentyä, niin saavat ne palaa mun puolesta vaikka joka ilta. Ostoslistalla onkin vielä kahdet valot, jotka täytyy kotiuttaa pikimmiten.

10. Pikkuhiljaa alkava joulun odotus! Itseasiassa kauhistelin jo tässä, että jouluun on enää neljä kuukautta(!). Tässä täytyy kohta ruveta jo miettimään joululahjoja.

Näitä jään odottelemaan jo innolla, mutta sitä ennen aion nauttia näistä kesän rippeistä niin kauan, kun niitä vaan suodaan. Ensi viikolle on vielä luvattu paria kymmentä astetta, joten kesämekot saavat olla mun päälle niin pitkään kun vaan lämpöä riittää. Neuleita kerkiän vielä käyttää monen monta kuukautta kyllästymiseen asti. Nyt meillä kotona jatkuu täykkäri maratoni kynttilöiden ja tunnelmavalojen keskellä. Enää vaan se vesisade puuttuisi taustalta... :D

6. Pumpkin season! I can't wait to bake pumpkin pie again. It has become my favorite dessert to make. 
7. Rainy nights! As funny as it sounds I've really missed the sound of the rain humming on the background. 
8. Halloween! My second favorite holiday just after Christmas. This year we need to throve a Halloween party again and this year I want to plan my outfit even better.
9. Mood lights! There is no need for these during summer time but when the evenings are starting to get more darker I will light those every night. 
10. The wait for Christmas begins! Actually I just counted that Christmas is only four months away(!). Soon I'll have to start planning the gifts. 



These are the things I'm going to wait so badly but before that I'm going to enjoy these last bits of summer as long as possible. Next week is supposed to be warm so I'm definitely keeping my summer dresses on. There is going to be a lot of time to wear knits during long fall and winter. Now we will continue our Desperate Housewives maraton with candles and mood lights. For now, only rain on the background is missing... :D


IMG_5929-2

No comments:

Post a Comment