August 25, 2021

LAPIN KOHOKOHDAT

LAPLAND HIGHLIGHTS

IMG_0429
LAPPI-004KAJAANI:

Kajaaninjoen alue / Kajaaninjoki area - Pysäköitiin auto ihan joen varrelle, josta oli myös lyhyt matka kävellä alla mainitsemaani ravintolaan. Joenvarren alue oli todella kauniiksi laitettu ja sillan luona sai myös ihastella palaa historiaa eli Kajaanin linnanraunioita. 

Gastrobar3 - Lounaalla käytiin tässä ihanassa ravintolassa, josta oli näköalat suoraan joelle ja linnanraunioille päin. Ruoka oli erinomaista, eikä hinnat hiponeet pilvissä. 
LAPPI-001 PUDASJÄRVI:

Hotelli Iso-Syöte - Hotelli oli samaa yritystä meidän vuokramökin kanssa ja mökin hintaan kuului myös käynti hotellin omassa spa:ssa. Syötiin myös illallista ja aamupalaa hotellilla, joista on vaan kehumista. Eikä pelkästään ruuat olleet kohillaan vaan näkymät isoista ikkunoista oli myös aivat upeat.

Tunturihotelli Iso-Syöte - Ensimmäinen yö yövyttiin upeissa tunturimaisemissa vuokramökissä. Mökki oli siisti ja viihtyisästi sisustettu, josta löytyi kaikki tarpeellinen. 
LAPPI
IMG_0505 LAPPI-002ROVANIEMI:

Joulupukin pajakylä / Santa Claus Village - Oon aina haaveillut pääseväni vierailemaan Joulupukin luona, tosin mun unelmissa silloin ei ollut elokuu ja mekkokelit. Sainpahan ainakin varaslähdön fiilistelemään joulua, sillä joulutunnelmaa tuo paikka oli ihan täynnä. En osannut kuvitellakaan tuon paikan olevan noin iso ja meilläkin vierähti tuolla useampi tunti kierellessä kauppoja, vierailessa joulupukin luona ja silitellessä poroja. Husky farmilla käynti jäi välistä, sillä aika loppui kesken, eikä uusia vierailijoita otettu sisälle. Onpahan jotain uutta nähtävää seuraavalle kerrallekin!

Kauppakeskus Revontuli / Shopping centre Revontuli - Mikäli shoppailemaan haluaa päästä, niin tuolta löytyi vaikka mitä kauppoja. Myö käytiin siellä vaan nopeasti syömässä hamppariateriat Friends & Brgrsissa ja samalla etsien tuota ruokapaikkaa käytiin läpi kauppakeskuksen liiketarjontaa. Perus henkkamaukkojen lisäksi siellä oli myös paikallisia yrityksiä ja perus Lappi turistikamaa. 

IMG_0458 LAPPI-003YLLÄS:

Jounin kauppa - Kaikki Ylläksen ruokaostokset tehtiin tuolta ja kaupasta löytyi vaikka ja mitä. Sisäänkäynti oli myös kauniisti koristeltu täyteen kukkiva, joita oli laitettu ihan sisälle asti. 

Ylläksen Yöpuu - Pakkohan sitä oli käydä keinumassa ja räpsimässä muutamat kuvat muistoksi. Todella kaunis ja ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Keinu sijaitsee melkein Jounin kaupan takana, joten ainakin lyhyt matka on kauppareissun jälkeen käydä tuolla piipahtamassa.

Ylläksen Ykkös Caravan - Reissun toinen yö (ja viimeinen tuon kokemuksen jälkeen xD) vietettiin meidän viiden tähden hotelli Takakontissa. Sääskiä oli niin hemmetisti, että itikkamyrkyt eivät auttaneet yhtään ja ne pikkupirulaiset tunkeutuivat joka paikkaan, jopa autoon sisälle. Meidän ilta kuluikin sisällä autossa makuupusseissa varatessa majapaikkoja lopuille reissun öille.

IMG_0569 LAPPI-011 Yllästunturi - Ylläksen maisemia käytiin ihastelemassa yläilmoista tunturilla, jonne pääsi näppärästi gondolihisseillä. En ollut muuten koskaan aikaisemmin ollut gondolihississä, joten kokemus jo sekin oli. Itse tunturilla meitä odotti upeat maisemat, jotka jatkuivat pitkälle. 

Ylläskammi - Päivän energiat käytiin hakemassa tunturikahvilasta, eikä terassin maisemista ollut moitittavaa.
LAPPI-005 LEVI:

Pub Old Mates Levi - Käytiin drinksuilla Levin keskustassa oikein tunnelmallisessa, tosin melko hintavassa, baarissa ja opettelin myös pelaamaan shakkia ensimmäistä kertaa ikinä.

Ravintola Ämmilä / Restaurant Ämmilä - Syötiin täällä ehkä maailman parhaimmat (poro)burgerit ikinä. Ehdottomasti jos on käyntiä tuolla, niin suosittelen maistamaan!

JaakopinPaja A&B - Ensimmäinen yö saunallisessa mökissä autossa nukkumisen jälkeen tuntui oikein ihanalta. Mökki oli todella viihtyisä ja hyvällä sijainnilla, eikä hintakaan ollut päätä huimaava.  LAPPI-006
IMG_0768 LAPPI-007 KILPISJÄRVI:

Saana - Reissun paras nähtävyys oli ehdottomasti Saanatunturille kiipeäminen. Vaikka matka oli oikeaa kidutusta varsinkin kuin kunto ei ole huipussaan, niin olo oli mitä mahtavin huipulle pääsemisen jälkeen. Poismenomatka sujui paljon sukkelammin ja olo oli kuin voittajalla upeimmissa maisemissa, joissa oon koskaan ollut. Noiden maisemien jälkeen olisi todellakin tehnyt mieli käydä Norjan puolella, varsinkin kun raja jo näkyi tuolta yläilmoista.

Lapland Hotels Kilpis - En ole eläessäni ollut näin hirveässä "hotellissa", josta vielä maksoin kaikkein eniten muihin reissun majoituksiin verrattuna. Hotellihuone oli kirjaimellisesti muutaman neliömetrin huone ja käytävältä löytyi sitten miehille ja naisille vessat ja suihkut erikseen, jotka olivat likaiset ja vanhanaikaiset. Aamupala sentään kuului hintaan, mutta ei silti jäänyt hyvää kuvaa kyseisestä puljusta.

Tundrea ravintola / Tundrea restaurant - Saanan huiputtamisen jälkeen nälkä oli kova ja onneksi ravintolavalinta osui nappiin. Ruoka maistui extra hyvältä ja viiniä sai tilata hyvällä omatunnolla, sillä hinnat olivat matalat. LAPPI-008
IMG_0884 LAPPI-009SODANKYLÄ:

Päivin kammari - Pikainen kahvitauko pitkän ajomatkan keskellä pidettiin tässä suloisessa vanhanaikaisessa kahvilassa. Leivontatarjonnassa oli toinen toistaan herkullisemman näköisiä leivoksia, että tiskillä pakostakin iski ihan valinnanvaikeus.

PELKOSENNIEMI:

Holiday Village Kuukiuru - Toiseksi viimeinen yö oli tässä ihanassa saunallisessa mökissä, joka itseasiassa saatiin vain kympin kalliimmalla kuin normaali mökki ilman saunaa. Alue oli muutenkin ihanan rauhallinen ja pihalta olisi löytynyt myös minigolfrata maksua vastaan.

KUUSAMO:

Pähkänäkallio - Ajomatka tuonne kapeaa hiekkatietä poroja jatkuvasti tielle pomppien ei ollut kovinkaan mieluisa, mutta pian sitä oltiinkin perillä parkkipaikalla, josta oli vaan kilsan matka kohti Pähkänää ja sen upeita maisemia. 

Myllykoski - Meinattiin ensin käydä kiertää ihan se "pieni" karhunkierros, mutta onneksi huomasin, että tuonne koskelle pääsee myös suoraan parkkipaikalta noin puolen kilsan kävelymatkan jälkeen, joten suosiolla mentiin helpomman kautta. Paikka oli todella kaunis ja selvästäkin suosittu matkailukohde ihmispaljoudesta päätellen.

Pizzeria Ruka - Viimeisenä päivänä tienpäällä teki mieli jo jotain muuta kuin poronlihaa, joten pizza linjalla mentiin. Kiva paikka ja pizzat olivat todella isoja, joista meille riitti myös iltapalaksi majapaikkaan vietäväksi.

Iisakki Village Cottages - Viimeinen yö nukuttiin viihtyisässä kesäaitassa ja oikeastaan ainut miinuspuoli oli se, että aitassa ei ollut omaa kylppäriä. Yhteiset siistit kylpyhuonetilat löytyi muutaman kymmenen metrin päästä, joten ei tarvinnut onneksi pitkälle kävellä.

PUOLANKA:

Hepoköngäs - Reissun viimeinen nähtävyys oli tämä upea vesiputous, joka sai vaan mun Islanti kuumeen nousemaan entistä korkeammalle. Paikanpäälle pääsi helposti ja matka kesti alle kilsan. Putous olisi ainakin somen perusteella parhaimillaan keväällä, kun lumet alkavat sulamaan, jolloin vettä virtaisi vielä enemmän, mutta oli se noinkin aika mahtipontisen näköinen.
LAPPI-010

No comments:

Post a Comment