May 28, 2018

Wonderfully terrible summer

IMG_2957-2 Mummola IMG_2806-2 Mummola-001

Viime lauantaina pakattiin kimpsut kasaan ja lähdettiin viettämään aurinkoista päivää mummolaan. Käytiin kanssa makoilemassa lähellä olevalla uimarannalla kerrankin kun saan ottaa taas aurinkoa uusien tatuointien kanssa. Tosin tuuli oli sen verran viileä ja vesi oli ihan jäistä, että lyhyeksi jäi meidän auringonotto tältä kertaa ja talviturkki jäi heittämättä. Illemmalla sitten käytiin saunassa ja grillattiin iso kasa herkkuruokia.

Vaikka kesä onkin ihanaa aikaa, niin silti ne huonot puolet tökkivät minua pahasti. Plussaa on sentään kun saa pukeutua kevyemmin, käyttää rohkeita värejä, istua terassilla, luonto on kauneimmillaan, tehdä kesän aktiviteetteja ja lista vaan jatkuu. Silti mun puolesta kesä saisi jo vaihtua syksyksi. Listasin alle viisi syytä miksi erityisesti inhoa Suomen kesää.

1. ÖTÖKÄT! Jo lauantain aikana tuli nähtyä muutamaa eri lajia aina niistä hyttysistä sudenkorentoon asti. Bongattiin myös jokin tuntematon karvainen mato ja sain juosta karkuun ampiaisia.

2. Itikan puremat... Tartteeko tätä edes tämän enempää perustella. Tällä hetkellä kroppa on ihan täynnä kutisevia paukamia ja hydrokortisoni on ollut ahkerassa käytössä.

3. Pakko-tehdä-jotain-ulkona-stressi. En ole varmaan ainoa joka potee tätä samaa. Aina kun ulkona olisi aurinkoinen sää, niin tulen pakonomainen tarve päästä sinne tekemään ihan mitä tahansa sen sijaan, että olisi vaan kotona. Sitten kun on viettänyt koko päivän sisällä, niin tulee kauhea morkkis.

4. Pakko-saada-rusketusta-stressi. Itse rusketun onneksi vielä suht helposti, mutta nykyisin kun asun kerrostalossa, niin sitä aurinkoa ei voikaan enää mennä vaan ottamaan omalle takapihalle, jossa oikeasti on lämmin. Rannalle on tästä yli kilsa matkaa ja se on vähän arpapeliä, että tarkeneeko siellä sitten makoilla bikineissä.

5. On kylmä vaikka aurinko paistaa kirkkaalla taivaalla!... Siis olen monesti lähtenyt tonne pihalle ja saanut kääntyä heti takaisin hakemaan enemmän vaatetta päälle. Tuuli on niin pirun kylmä, että ilman pitkähihaista tai lahkeista vaatetta ei tuolla pärjää ellei halua vilustua. Mun puolesta saisi olla oikeasti lämmin tai sitten sen verran viileä, että nuo hemmetin ötökät lähtisivät pois.

Nyttenkin istun karvapaita ja pitkät housut päällä sisällä näpytellen tätä tekstiä. Varmaan täytyy seuraavaksi lähteä itselleni teetä keittämään lämmikkeeksi. No ei vaan on päivän ensimmäisen kofeiini annoksen aika ja lämmin juoma kieltämättä nyt houkuttaisi. Näihin tunnelmiin toivotan teille ihanaa viikonalkua! :)

2 comments:

  1. Minullakin on jonkin sortin viharakkaussuhde kesähelteiden kanssa. Aurinko lämmittää, mutta se myös läkähdyttää. Kun mittarin lukemat kipuavat yli 25, ilma ja ajatus seisoo. Sanoisin, että optimaalisin lämpötila on 15-20. Jaksaa puuhata, mutta ei tarvitse toppautua.

    https://aatenarikka.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyvä että en ole ainoa ei niin kesän ystävä! Mua ei niinkään kunnon helteet haittaisi, kunhan kotona olisi sitten viileä. Meidän kotona kun ilma seisoo ja joka suunnasta paistaa aurinko, niin olo on kuin saunassa. Onneksi kylmä suihku on keksitty :D

      Delete