December 22, 2020

TÄYDELLINEN JOULUJUOMA: MUNATOTI

THE PERFECT CHRISTMAS DRINK: EGGNOG

IMG_5964

Tein itse munatotia ensimmäisen kerran jo viime vuonna ja sen maku vei mut mennessään kertaheitolla. Kuitenkaan ihan ensimmäisellä kerralla juoma ei onnistunut aivan täydellisesti ja sainkin sen jälkeen muokata reseptiä reilulla kädellä omaan makuun sopivaksi. 
Tämän juoman makua on vaikea sanoin kuvata, mutta kuvittele ihanan makea, mausteinen ja pehmeä juoma valitsemasi alkoholin maun vivahteella. Aivan täydellinen juoma nautittavaksi näin joulun aikaan, joka lämmittää ja rentouttaa takuuvarmasti jokaisen juojan. 
Munatoti1
(kaksi lasillista)

Ainekset:
• 3 dl kahvimaitoa
• 1 dl kuohukermaa
• 1 1/2 tl vaniljasokeria
• Kanelitanko
• 1/2 dl alkoholia (esim. viski, rommi tai konjakki)
• 3 kananmunaa
• 1/2 dl sokeria
• Kanelia

1. Lämmitä tarjoilulasit kuumalla vedellä.
2. Lisää kattilaan maito, kerma, vaniljasokeri ja kanelitanko. Anna kiehahtaa ja poista kattila liedeltä. Lisää alkoholi, kun seos on hieman jäähtynyt.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Kaada kuuma kermaseos vaahdon joukkoon. Poista kanelitanko.
4. Vaahdota valkuaiset ja sekoita siitä haluamasi määrä kermaseoksen joukkoon (mitä enemmän laitat sen vaahtoisempaa juomasta tulee).
5. Kaada valmis seos laseihin. Koristele ylijäämä vaahdolla ja ripottele päälle kanelia. Nauti!

IMG_5930
Munatoti
Ingredients: 3 dl coffee milk, 1 dl heavy cream, 1 1/2 tsp, cinnamon stick, 1/2 dl alcohol (e.g. whiskey, rum, cognac), 3 eggs, 1/2 dl sugar, cinnamon. 

Warm up serving glasses with hot water. Add milk, cream, vanilla sugar and cinnamon stick in a pot. Let it boil and take it off from stove. Add alcohol when the mixture is a bit cooler. Whip egg yolks and sugar into a thick foam. Add the hot mixture in to the foam. Remove the cinnamon stick. Whip egg whites to foam and add it in the mixture (more foam you put more creamy the texture will be). Pour the ready mixture in glasses. Decor with excess egg white foam and sprinkle cinnamon on top. Enjoy!

No comments:

Post a Comment