September 17, 2019

SITRUUNA-LOHI PASTA

IMG_6511-2

Ajattelin jakaa tänne pitkästä aikaa mun uuden lemppari pastareseptin. Luulisi Italian reissun jälkeen pastakiintiön olevan täynnä, mutta ei kun vaan päinvastoin. Sain niin paljon uutta inspiraatiota ruuan laittamiseen ja varsinkin sitruunaa on tullut käytettyä moneen kertaan ruokiin ja myös jälkkäreihin. Tein joskus aikasemmin sitruunapastaa, mutta eri reseptillä, eikä siitä tullut mun mielestä yhtään hyvä. Onneksi rohkenin koittaa toista reseptiä, sillä siitä tuli melkein täydellinen. Tässä siis hiottu resepti oman makuni mukaan, joka on vielä nopea, helppo ja halpa tehdä. 
Olkaappa hyvä!

Here is the recipe for my new favorite pasta. You would think that after trip to Italy you would be sick of pasta but for me it was the opposite. I got so much inspiration for cooking from there and I use especially lemon a lot for foods and desserts as well. I did a while ago lemon pasta for the first time and I didn't like the recipe. Luckily I was brave enough to try a different recipe and this time it was almost perfect. So here is modified recipe which is quick, easy and cheap to make. 
Enjoy, you're welcome!

IMG_6500-2

Ainekset (riittää noin kolmelle ihmiselle)

• 250g tuorepastaa
• Lohta
• Sitruunan kuori raastettuna 
• 2rkl sitruunamehua
• 25g voita
• 1dl valkoviiniä
• Timjamin oksia
• 2dl kuohukermaa
• 50g parmesaania
• Suolaa
• Mustapippuria

Sulata voi wokkipannulla. Raasta sitruunan kuori voin sekaan ja lisää myös sitruunamehu. Mittaa joukkoon valkoviini ja anna kiehua minuutin verran. Lisää joukkoon kuohukerma ja muutamia timjamin oksia ja keitä niin pitkään kunnes kastike sakenee noin 5 minuuttia. Paista tässä välissä lohi pannulla ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun kastike on sakeentunut, nouki timjamin oksat pois. Mausta kastike suolalla ja pippurilla ja lisää joukkoon myös puolet parmesaanista. Lisää valmis pasta kastikkeen joukkoon ja ripottele sekaan paistettu lohi. Annostele pasta lautaselle ja ripottele päälle parmesaania oman maun mukaan. Voit koristella annoksen esimerkiksi ruohosipulilla.

Ps. Ruuan kanssa tarjottavaksi sopii hyvin tuore patonki ja valkoviini.


Ingredients (for about three people)

 250g 
• Salmon
• Lemon peel
 • 2tbsp Lemon juice
• 25g butter
• 1dl white wine
• Thyme twigs
• 2dl whipping cream
• 50g parmesan
• Salt
• Blackpepper

Melt the butter on a wok pan. Put the lemon peel with the butter and also add the lemon juice. Measure the white wine on the pan and let it boil for a minute. Add the whipping cream and couple of thyme twigs. Led it boil about 5 minutes until the sauce gets thicker. Fry the salmon and also cook the pasta. When the sauce is thicker take the thymes out. Add salt, pepper and half of the parmesan to the sauce. Place the pasta in the sauce and also the salmon. Set the pasta on plates and add some parmesan on top. You can also decorate the dish with chives for example.

Ps. I recommend you to serve the dish with fresh baguette and white wine.

Lemon-salmon pasta - recipe

No comments:

Post a comment