May 17, 2019

CIAO ITALIA!

Heipä hei ja oikein ihanaa perjantaita! Tämä päivä on mennyt istuessa töiden parissa, mutta mieltä nostattaa huimasti horisontissa häämöttämä ulkomaanmatka. Ostettiin nimittäin lennot upeaan Roomaan! Reissun päällä ollaan kahdeksan päivää ja seitsemän yötä eri kaupunkeja kierrellen. En ole muuten ollut ulkomailla viimeiseen kolmeen vuoteen, joten oli jo aikakin päästä näkemään muutakin kun kotimaata Suomea. Melkein kaikki on jo varattuna ja maksettu lukuunottamatta lautta- ja junamatkoja, lippuja nähtävyyksiin, sekä skootteri on vielä vuokraamatta. Loppusuoralla siis ollaan, mutta itse hengähdän vasta silloin kun matkavaraukset on saatu kokonaan pakettiin tai viimestään lentokoneessa matkalla itse kohteeseen...

Ciao Italia!

Ensimmäiset kolme yötä ollaan Roomassa ja hotelli varattiin ihan Fontana Di Trevin vierestä, joten melko keskustassa siis majaillaan. Suunnitelmissa on ainakin käydä kiertämässä kaikki tunnetuimmat must nähtävyydet, viettää mun 24-vuotis synttäreitä, syödä gelato överit, viettää päivä Vatikaanissa ja syödä vatsa täyteen Italialaista ruokaa. Jos aika vaan riittää, niin ehkä saatan vähän shoppaillakin. Ainakin Victoria's Secretiin on pakko päästä, jos ei muualle. Ei kuulosta yhtään hassummalta suunnitelmalta ainakaan mun korvaan.

Roomasta sitten suunnataan jo aamusta junalla kohti Napolia, jossa ollaan yksi yö viiden tähden hotellissa, kun halvalla se saatiin. Meillä on vain yksi päivä aikaa tutkia Napolia, joten siitä yritetään ottaa kaikki irti. Seuraavana aamuna pakataan kamat kasaan ja jätetään ne päiväksi säilytykseen, sillä matka jatkuu seuraavaksi Pompeii:n raunioille. Siellä todennäköisesti vietetään useampi tunti, josta palataan sitten takaisin Napoliin, napataan matkalaukku mukaan ja suunnataan kohti satamaa.

Ciao Italia!-001

Tästä seuraavat kolme yötä vietetään vähän erilaisissa maisemissa eli niemimaalla Sorrentossa. Kaupunkiin matkustetaan lautalla, sillä kuulema se on kaikkein vaivattomin matkustustapa. Hotelli meillä on varattuna kauempana Sorrenton keskustasta ylhäällä vuoristossa, josta on upeat maisemat alaspäin satamaan. Aikaa meillä on tutkia kaupunkia vaikka millä mitalla, sillä mitään must nähtävyyksiä itselläni ei siellä juurikaan ole. Haluan vaan maata jossain rannalla kaupungin hulinan jälkeen mieluiten drinkki tai jäätelö kädessä. Eniten mua kumminkin houkuttaa meidän roadtrippi skootterilla pitkin rannikkoa kuvankauniiseen Positanoon, josta melkein kaikki yllä olevat kuvat ovat peräisin. Skootteri tulee olemaan meillä käytössä kaksi päivää, joten keritään käydä kiertelemässä myös muuallakin toisena päivänä. 

Kahdeksas lomapäivä eli kotiinpaluupäivä on meillä matkustamista täynnä. Ensin me matkataan Sorrentosta lautalla kohti Napolia, josta matka jatkuu junalla Roomaan. Mikäli meille jää Roomassa ylimääräistä aikaa, niin vietetään loppu tunnit siellä, jonka jälkeen mennään odottamaan lentokentälle paluulentoa takaisin Suomeen. Onneksi me mennään yölennolla, joten meillä on kokonainen päivä aikaa siirtyä paikasta toiseen, mutta eiköhän stressi ole silti pinnassa tuona päivänä. Tuleepahan ainaki paljon koettua ja nähtyä yhden reissun aikana!

Tämänlaiselta näyttää meidän tämänhetkinen reissu suunnitelma. Hyvin tarkkoja päivän suunnitelmia ei varmaan kannata edes tehdä, sillä koskaan ei tiedä mitä tulee käymään, enkä halua juosta paikasta toiseen pää kolmantena jalka. Haluan vaan nauttia ansaitusta lomasta, hyvästä ruuasta ja meidän ensimmäisestä yhteisestä ulkomaanmatkasta. Vielä pitäisi saada rästissä olevat asiat tehtyä ennen matkaa ja ennen kaikkea täytyy malttaa odotella vielä pari kuukautta. Tässä ollaan kumminkin odotettu jo kolme vuotta, joten muutama hassu kuukausi ei pitäisi tuntua missään. Siispä ihanaa illan jatkoa sinnekin itse jatkan kohta Alien leffojen maratonia kolmannen osan parissa! :)

Kuvat: Weheartit & Google

No comments:

Post a Comment