December 23, 2016

Christmassy rocky road

IMG_7630

Jee, enää yksi yö Jouluun ja sitten odotus on ohi! Mie ajattelin vinkata teille yhdestä jouluisesta herkusta, jota valmistin eilen joululahjaksi. Nimittäin rocky roadista. Mulla on ollut tarkoituksena tehdä rocky roadia jo pitkään ja nyt ajattelin tehdä jouluisen version siitä. Lopputuloksesta tuli yllättävän hyvä, eikö ton valmistamisessa mennyt edes pitkään tai paljoa rahaa. Suosittelen siis!

IMG_7600

Näiden valmistukseen tarvitaan:

200g tummaa suklaata

200g manteli, karpalo, & jouluiset mausteet maitosuklaata

145g valkosuklaata

25g voita

Minivaahtokarkkeja

Kuivattuja karpaloita

Karkkitankoja

Pipareita

IMG_7612

Ensimmäiseksi sulatetaan erikseen maitosuklaa, tumma suklaa ja voi. Sulatuksen jälkeen sekoitetaan kaikki yhteen isoon kulhoon. Itse laitoin ensin maitosuklaan, sitten tumman suklaan ja lopuksi voi.

Seuraavaksi pilkotaan täytteet sopivan pieniksi paloiksi. Mulla ei ollut kun vaan piparit ja karkkitangot, jotka tarvitsivat pilkkomista. Tosin noiden tankojen pilkkomisessa mulla meinasi mennä hermot, mutta ne maistuu sen verran hyvältä, niin että kova työ palkitaan.

Sitten vuorataan uunipelti talouspaperilla ja aletaan levittämään suklaata paperin päälle aluksi ohut kerros. Kerroksen päälle ripotellaan täytteitä ja taas ohut kerros suklaata. Tätä jatketaan niin kauan kunnes suklaa on loppunut.

Sen jälkeen sulatetaan valkosuklaa, joka valutetaan rocky roadin päälle raidoiksi. Sitten vaan peltineen jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.

Viimeiseksi leikataan rocky road paloiksi ja herkku on valmis syötäväksi! Itse tosin tällä kertaa annan nuo joululahjaksi anoppilaan.


Ihanaa Joulun odotusta teille! Palailen blogin puolelle pyhien jälkeen. :)

IMG_7634 IMG_7641

No comments:

Post a comment