August 05, 2015

Helsinki/Tallinn

IMG_4611

Huhhuh olipa reissu! Vieläkin paikat ovat ihan kipeenä ja tuntuu, että nämä univelat eivät koskaan lähde pois.
Olin siis viikonloppuna tyttöjen kanssa reissaamassa Helsingissä ja Tallinnassa. Matkaan lähdettiin perjantaina viideltä aamusta samoilla silmillä. Onneksi kumminkin saatiin nukuttuun muutama tunti junassa. Perillä Helsingissä käytiin vaan heittää kamat hotellille ja mentiin syömään Picnikiin aamupalaa. Seuraavaksi horttoiltiin sitten Kampissa, kun ei meinattu löytää oikeeta linja-autoa Serenaan... Uimareissun jälkeen mentiiin takas hotellille laittautuu ja lähdettiin shoppailee Kamppiin. Myöhemmin illasta käytiin sit syömässä Rossossa päivän ensimmäisen lämpimän ruuan. Hotelliin päästessä oltiin kaikki niin poikki, että mentiin vaan suoraan sänkyihin makoilee.
Lauantai aamuna noustiin suht aikaseen hotellin aamupalalle ja laittautumaan. Seuraavaksi sitten horttoiltiin ehtimässä oikeaa raitsikkaa satamaan. Meijän tuurilla valittiin väärä vaunu ja myöhästyttiin sen takia aikataulusta. Loppumatka terminaaliin jouduttiin juoksemaan, että keritään lähtöselvitykseen. Siinä parin tunnin aikana laivassa myö kerittiin shoppaa jo vähäsen, ennen kun laiva oli perillä Tallinnan satamassa. Tarkoituksena olisi ollut laittaa matkalaukut johonkin terminaalin lokeroon, mutta meidän epäonneksi kaikki lokerot olivat täynnä... Ei siinä auttanut muu kun kuljettaa niitä mukana ympäri Tallinnaa. Shoppailu reissun jälkeen lähdettiin raahaamaan kamoja (matkalaukkujen lisäksi myös tonneja painavia viinakärrejä...) takaisin terminaaliin, joka oli yhtä tuskaa. Siellä sitten huomattiin, että laivaan pääsee vasta kello 24.00 ja kello oli vasta noin kahdeksan. Siellä sitten myö odoteltiin ja käytiin laittautumassa terminaalin vessassa, sekä korkattiin jo ensimmäisiä tölkkejä. Itse laivassa ei ollut paljoa porukkaa meidän lisäksi ja laivan "yökerho" ammotti tyhjyyttä. Jotenkin myö onnistuttiin viihdyttämään itseämme ja nukkumassa itse olin vasta aamu viideltä.
Sunnuntai aamuna olin sitten puol unissa laittanut herätyksen pois päältä ja herättiin aamulla kuulutukseen, jossa kerrottiin laivan olevan maissa kymmenen minuutin kuluttua... Siinä myö pikkuisessa kiireessä pakattiin matkalaukkuja ja juomia kärreihin, eikä olokaan ollut mikään parhain. Aamupalaa käytiin syömässä mäkkärissä aivan juna-aseman vieressä ja siinä samalla odotettiin meidän junan lähtöä takaisin Joensuuhun.
Että tämmöinen reissu tällä kertaa! Harmi vain kun en ottanut kameraa mukaan, niin kuvia ei tullut otettuun paljoa mitään paitsi mitä puhelimella räpsin. Tässä kumminkin kuvat reissun ostoksista ja alhaalla ne vähäiset puhelimella otetut kuvat. :)

IMG_4589 IMG_4567 IMG_4585 IMG_4575 20150804-183023 IMG_4590 20150804-183023-001 IMG_4564 IMG_4559 20150804-183023-002

No comments:

Post a comment