April 08, 2020

VINKIT KOTOILUUN

IMG_9304-2

En ole varmaan ainoa, jolla päivät alkavat soluttautua yhteen ja viikonpäivästä ei ole tietoakaan. Vasta pari viikkoa ollaan tässä eristyksessä eletty ja pelkästään jo tuo aika tuntuu ikuisuudelta. Alkaa jo todella olla ikävä ihan normaaleja arkisia asioita kuten viikottaista kirppareiden kiertämistä, kavereiden kanssa treffailua kahviloissa tai ihan vaan ruokakauppa reissua ilman sen kummempaa stressiä. En itse mielestäni ole kovin menevä ihminen tai jatkuvasti seuraa hakeva, mutta tämä koettelemus on paljastanut itsestäni uusia ekstroverttisiä puolia. Onneksi kumminkin kotona on paljon tekemistä, kun vain pistää aivonystyrät liikkeelle. Itselläni on tällä hetkellä menossa medianomin ennakkotehtävän tekeminen, joka on tuottanut päänvaivaa ja ennenaikaisia harmaita hiuksia. Sen parissa olen häärännyt jo muutaman päivän, eikä siinä samalla ole kerennyt tulla tylsyyden tunnetta. Ajattelin kumminkin jakaa mun vinkit kotoiluun myös täälläkin. Mikäli tuntuu siltä, että aika käy pitkäksi, eikä mitään tekemistä tunnu löytyvän, niin tässä muutama idea, joita kokeilla. 

Vinkit kotoiluun-002

 Leipominen
Näinä aikoina on sallittua herkutella välillä... jos ei muun niin ainakin mun luvalla. 

✘ Kirjan lukeminen (tai vaihtoehtoisesti kuunteleminen).
Itse henkilökohtaisesti valitsen aina ennemmin konkreettisen kirjan lukemisen. Kuulun varmaan siihen vähemmistöön, joka ei suostu kuuntelemaan äänikirjoja tai varsinkaan lukemaan älylaitteen näytöstä kirjaa.

 Kaappien järjestely ja turhien tavaroiden poistaminen.
Sitten kun tämä poikkeustila on ohi, niin saadaan kaikki pistää kirpparit pystyyn.

 Suursiivous ja ikkunoiden peseminen.
Itselleni tosin ei ole vielä tullut niin tylsää, että olisin halunnut ikkunoita ruveta pesemään... :D

✘ Laittautuminen ihan vain omaksi iloksi.
Monet meistä ovat varmaan meikittä ja rennoissa vaatteissa kotona, joten mikä sen ihanampaa, kun välillä laittautuu ihan kunnolla. Jos ei muuta niin pidä vaikka kuvaustuokio ja ikuista vaivannäkösi.

 Järjestyksen vaihtaminen.
Nyt kun ollaan kotona ennätyksellisen paljon, niin saattaa ruveta nykyinen sisustus jo tökkimään.

 Kotitreenit.
Jooga, pilates, zumba yms. opetusvideoita netti on pullollaan, jonka mukana treenata ja saada hien pintaan.

 Luonnossa ulkoilu.
Kotona oleminen tulee varmasti kyllästyttämään jossain vaiheessa, joten silloin kannattaa ottaa suunnaksi ulkoilma... muistaen kumminkin turvavälit muista ihmisistä.

✘ Uusien asukokonaisuuksien testaaminen.
Jos asukriisit ovat arkipäivää, niin nyt kannattaa testailla uusia toimivia kokonaisuuksia. Ei nämä kotipäivät ikuisuutta kestä ja tulet varmasti tarvitsemaan arkivaatteita tuota pikaa.   

IMG_9342 kopio-2

 Meikkisiveltimien peseminen.
Tämä jos mikä meinaa aina jäädä tekemättä pidemmäksi aikaa. 

 Uuden kielen opettelu.
Jos uuden kielen opetteleminen on ollut mielen päällä, niin nyt on hyvä mahdollisuus käyttää tämä ylimääräinen vapaa-aika hyödyksi. Itselläni on juuri italian kielen opinnot menossa.

 Kotisalonki.
Nyt jos kerrankin meillä on aikaa hemmotella itseämme, joten nyt ne manikyyrisetit, itseruskettavat ja sun muut härpäkkeet esille. 

 Leffat ja sarjat.
Netflix, Viaplay, HBO... mitä näitä nyt onkaan.

✘ Videopelit.
Takuuvarma ajanviete jolloin tunnit vaan vierähtää ja huomaat pian olevan jo nukkumaanmenoaika. Trust me been there, done that... 

✘ Kunnon brunssi aamiaisen tekeminen.
Olitpa sitten yksin tai jonkun toisen kanssa, niin päivää piristää varmasti kunnon aamupala. Voit käyttää vielä tilaisuuden hyväksi ja ottaa muutamat kuvat koreasti katetusta pöydästä. 

 Uusien ruokareseptien testaaminen.
Jos samat kotiruokareseptit alkavat kyllästyttämään, niin eikun vaan etsimään ja testaamaan uusia. Tekemällä oppii.

✘ Skype tai Facetime treffit kavereiden tai perheen kanssa.
Jos karanteeninaaman näyttäminen muille ujostuttaa, niin toki vaihtoehtoina on myös perus soittaminen ja tekstaaminen.

 Rästissä olevat projektit.
Oli sitten kyseessä tuunausprojekti tai ihan mikä tahansa, niin nyt on hyvä aika se toteuttaa. Itse pistin maalipensselin heilumaan ja sain ruksata pari tee-se-itse projektia pois tehtävälistasta.

Vinkit kotoiluun-003
Jacket / Cubus
Knit / H&M
Pants / Bikbok
Shoes / Skopunkten
Hairband / H&M

I'm probably not the only one whose days are beginning to melt together and who has no idea what day of the week it is. We've been living like this only for couple of weeks and it already feels like forever. I'm already starting to miss ordinary things in my life such as visiting second hand stores, seeing friends in coffee bars or just visiting grocery store without any extra stress. I don't consider myself as really out going person or that type who wants to be around people all the time, but these times have really brought up some new extrovert sides of me. Luckily there is a lot to do at home if you really begin to think them. I'm currently working on pre-assignment for the school I applied and that has been really time consuming. Anyway I thought to share my tips for staying at home in case some of you are feeling bored and need something to do. Here they are:

 Baking, reading books, decluttering closets, cleaning and washing windows, getting all dressed up for yourself, changing order in rooms, training at home, visits in nature, testing new outfits, washing makeup brushes, studying new language, home salon, movies and series, video games, brunch breakfast, testing new food recipes, Skype or Facetime calls with friends and family, other projects such as diy. 

No comments:

Post a Comment