January 11, 2018

Power of image editing

Kun ekan kerran päätin perustaa blogin, niin kuvat otin sen aikaisella puhelimella (iphone 4s) ja laatukin oli sen mukaista. Muokkauksessa olen käyttänyt jo monta vuotta ilmaista Picasa 3 ohjelmaa, joka on todella helppokäyttöinen ja täydensi sen ajan tarpeet oikein hyvin.
Noin vuosi siitä sain mun ensimmäisen järjestelmäkameran Canon EOS 1100D ja siihen objektiiviksi EF-S 18-55 IS II. Kuvien laatu parani reilusti ja muokkauksessa käytin edelleen samaa ilmaista ohjelmaa. Muutama vuosi sitten ostin itselleni uuden puhelimen (iphone 6s), sillä entinen alkoi jo tökkimään. Puhelimella otettujen kuvien laatu parani huimasti ja tännekin kehtaan julkaista sillä otettuja kuvia entistä enemmän.
Viime aikoina olen kumminkin ollut taas tyytymätön kuvien laatuun ja niiden julkaisemisen kynnys on noussut. Tosin aina olen ollut aika itsekriittinen mitä tänne julkaisen tai olen päättänyt olla julkaisematta. Vaikka ei saisi verrata omaa blogia muihin vaan jatkaa sitä omaa linjaa, niin silti toisten blogeja seuratessa oon vähän kateellinen isoille ja korkea laatuisille kuville.

Nyt näin vuoden alussa päätin, että on aika ruveta tuumasta toimeen ja tehdä asialle jotain. Ekana muokkasin blogin mittoja ja isonsin tänä vuonna julkaistujen kuvien kokoa. Seuraavaksi ostin mun ensimmäisen kuvanmuokkausohjelman Lightroomin, jolla olen leikkinyt muutaman päivän. Alla näkyy ennen ja jälkeen kuvia miten olen muokannut kuvia Lightroomilla ja Picasalla.

The power of image editing-003

Tässä kuvassa ei tarvinnut säätöjä tehdä Lightroomilla paljoa, kun vaan korostaa varjoja, vähentää kohokohtia, korostaa valkoisia kohtia, lisätä kontrastia, vähentää hiukan valoisuutta ja korostaa hiukan värejä. Picasalla muokkasin sitten kasvojen epäpuhtauksia pois.

The power of image editing-004

Tämän kuvan kanssa oli paljon tekemistä. Ekana täytyi muokata Lightroomilla taustalla häiritsevät ikkuna ja muut härpäkkeet pois. Sitten korostin värejä nurmikossa, minussa ja Kentsussa. Vähensin valoisuutta, lisäsin kontrastia, vähensin kohokohtia, lisäsin varjoja ja korostin mustia kohtia.

The power of image editing

Ylemmässä kuvassa lisäsin Lightroomilla valoisuutta, lisäsin kontrastia, korostin kohokohtia, vähensin varjoja, korostin valkeita kohtia, korostin mustia kohtia, lisäsin sävyjä, sekä kylläisyyttä.

Alemmassa kuvassa taas vähensin valoisuutta, lisäsin kontrastia, lisäsin varjoja, korostin valkeita ja mustia sävyjä, lisäsin sävyjä, sekä kylläisyyttä.
The power of image editing-002

Tässä kuvassa muokkausta piti tehdä normaalia enemmän, enkä silti ole täysin tyytyväinen lopputulokseen. Eka muokkasin Lightroomilla taustalla häiritsevän jalkalampun pois. Sitten lisäsin valoisuutta, vähensin kontrastia, lisäsin varjoja, vähensin valkoisuutta, vähensin mustia kohtia, vähensin sävyjä ja lisäsin kylläisyyttä.

Minun silmääni ainakin kuvien ero on huomattava ja hyvä laatuisia kuvia on paljon kivempi katsella. Vaikka kahdella kuvanmuokkausohjelmilla saa jo ihmeitä aikaan, niin silti on ostoslistalla pari objektiivia, jotka tahtoisin kotiuttaa mahdollisimman pian. Myös rengasvalo näinä pimeinä aikoina olisi aika tarpeellinen tulevaisuutta miettien. Eka kumminkin keskityn täysin ekan oman kämpän sisustamiseen, ennen kun rupeen mitään muuta miettimään. Katsoo sitten mitä aika tuo tullessaan. :)

No comments:

Post a comment