March 13, 2014

Bailey's cheesecake


Kokeilin tässä muutama päivä sitten tehdä itse juustokakkua ja lopputuloksesta tuli yllättävän hyvä! Eikä sen teko ollut edes kallista, joten päätin jakaa ohjeen myös tännekkin. :)

Pohja:
200g Digestive keksejä
125g Meijerivoita
1 rkl sokeria

Täyte:
7 kpl liivatelehtiä
5-6dl vispikermaa
250g tuorejuustoa
1,5dl tomusokeria
3tl vaniljasokeria
1dl Bailey's likööriä

  • Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle ja sormilla auttaen reunoille. Laita pohja uuniin 170 asteeseen 5-8 minuutiksi. Jäähdytä paistettu pohja huoneenlämmössä tai jääkaapissa.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon sokerit. Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto. 
  • Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. 
  • Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele oman maun mukaan ja nauti!


No comments:

Post a Comment