January 19, 2019

HERKULLINEN GNOCCHI-VUOKA

IMG_0627-2

Heippa! Ajattelin jakaa teillekin tämän herkullisen vuoka-ohjeen, joka sovellettiin oman maun mukaan alkuperäisestä reseptistä. Ruoka muistuttaa hieman lasagnea Italialaisilla lisukkeilla, ja se on paljon nopeampi ja helpompi tehdä. Meidän ensimmäinen gnocchi-vuoka epäonnistui ihan täydellisesti, kun tehtiin se täysin tuota alkuperäistä ohjetta noudattaen. Koostumuksesta tuli ihan liian vetinen ja mun makuun liian tomaattinen, joten vuoka jäi meiltä tämän takia syömättä. Sanoin vielä sen jälkeen, että ei enää ikinä tehdä kyseistä ruokaa, mutta onneksi päätin antaa tälle vielä uuden mahdollisuuden. Myö tykätään tehdä ruokaa aina isompi satsi kerralla, niin tehtiin reseptistä suoraan tupla-annos. Näin sitä riittää pidemmäksi aikaa, eikä heti tarvitsisi olla tekemässä uutta ruokaa. Meillä ainakin tuollainen vuoka riitti kahdelle henkilölle ainakin pariksi päiväksi. Ohjeesta jätettiin pois toinen tomaattimurska, sekä aurinkokuivatut tomaatit ja lisättiin uusia mausteita. Aineksien määriä myös muuteltiin, jotta koostumuksesta ja mausta tulisi parempi. Lopputuloksesta tuli yllättävän hyvä ja tämä ruoka pääsi meidän molempien suosikkilistalle. Todellakin suosittelen myös teitäkin testaamaan!

Gnocchi-vuoka

Ainekset (aineksista riittää 2 litran vuokaan)


• 750g tuore-gnoccheja
• 600g jauhelihaa
• 100g kirsikkatomaatteja
• 1 tlk tomaattimurskaa
• 1 dl punaviiniä
• 1 rkl hunajaa
• 70g parmesaania (vuoan sisälle ja päälle)
• mozzarellaa (palloja tai siivuja)
• ruukullinen basilikaa
• oreganoa
• tinjamia
• paprikajauhe
• suolaa
• pippuria

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Ruskista jauheliha pannulla ja mausta se (itse käytin kaikkia lueteltuja mausteita). Huuhdo ja pilko kirsikkatomaatit pieniksi paloiksi. Kaada uunivuokaan tomaattimurska, viini, hunaja, suola ja pippuri. Lisää joukkoon tuore-gnocchit, ruskistettu jauheliha, pilkotut kirsikkatomaatit ja suurin osa basilikan lehdistä. Sekoita joukkoon myös parmesaaniraaste.
Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia, kunnes gnocchit ovat kypsiä. Nosta vuoka uunista ja levittele päälle mozzarellapallot tai -siivut ja paista vielä 5 minuuttia. Koristele ruoka lopuilla basilikan lehdillä.

Ruuan kanssa tarjottavaksi sopii erityisen hyvin tuore patonki ja mausteinen punaviini.

No comments:

Post a Comment