May 01, 2016

Toffeemunkit

IMG_5824
Mulla eilen oli sen verran kokkausintoa, joten tein Vapuksi toffeemunkkeja ja ajattelin laittaa ohjeen myös tännekin! Mie tein ohjeen kaksinkertaisena, mutta jos pienemmän satsin haluaa tehdä, niin ohjeen voi toki puolittaa. Niin ja ihanaa Vappua kaikille! :)

Ainekset (noin 40 kappaletta)
Pullataikina:
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 3 tl kardemummaa
- 12 dl vehnäjauhoja
- 200g voita tai margariinia

Kypsennykseen:
- munkkirasvaa

Kuorrutukseen:
- 3 dl sokeria

Täyte:
- 2 pussia Tsinuskitoffeeta (338g)
- 2 dl kuohukermaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja munat. Vatkaa joukkoon 1/3 osa jauhoista. Sekoita joukkoon pehmeä rasva ja loput jauhot, vaivaa hetki. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä ne tangoiksi. Leikkaa tangot pieniin osiin ja pyöritä niistä palloja. Siirrä pallot kohoamaan. 
Kuumenna munkkirasva kattilassa. Kypsennä mahdollisemman monta munkkia kerralla muutaman minuutin ajan. Käännä paiston aikana. 
Nosta munkit hetkeksi valumaan talouspaperille ja sokeroi ne.
Poista makeisista kääreet ja saksi toffeepalat kahtia. Kiehauta kerma, lisää makeiset ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä 15 minuuttia. Siirrä täyte pursotinpussiin ja pursota nokare täytettä munkkien sisään.

IMG_5827

No comments:

Post a Comment